Foto: Trudy Kroese

Ons Diemen stelt vragen over veiligheid rond stations

  Politiek

DIEMEN - De fractie van Ons Diemen heeft aangekondigd om tijdens de raadsvergadering van vanavond vragen te stellen over de veiligheid rond de stations in Diemen. Een van de aanleidingen is het bericht in het DiemerNieuws over een overval op een 16-jarige jongen, vrijdagavond bij het station in het centrum van Diemen. 

"De onveiligheid rond de stations blijft een zorg. Met regelmaat is er sprake van beroving onder bedreiging en/of mishandeling van jongeren. Afgelopen weekend was het weer raak. Een jongen van 16 jaar werd onder bedreiging van een mes beroofd en mishandeld. Dit is voor ons de druppel die de emmer doet overlopen. De slachtoffers zijn jongeren die in de bloei van hun leven een traumatische ervaring meemaken en misschien getekend zijn voor het leven. Maar laten we vooral ook niet de zorgen van vele ouders vergeten. Veel jongeren gaan naar Weesp of Amsterdam naar school of studie. Het is slecht gesteld met het imago van de veiligheid rond de stations in Diemen. We moeten van dat slechte imago af. Zodat ouders en jongeren weer gerust zijn en zich veilig voelen", aldus Ons Diemen.

De fractie van Ons Diemen zal aan het college het college van B en W vragen wat er recent is gedaan om de veiligheid rond de stations te verbeteren. Daarnaast zal de fractie van de oppositiepartij aan het college van B en W vragen of het tijdens de bespreking van het Meerjarenbeleidsplan Integrale Veiligheid 2019-2022 met een structurele oplossing zal komen voor verbetering van de veiligheid rond de stations.

Meer berichten