Afbeelding
Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Gemeente organiseert groepsinkoop energiebesparende maatregelen

Politiek

DIEMEN - De gemeente organiseert opnieuw een collectieve inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. De gemeente werkt bij deze actie samen met winst uit je woning. Op de website www.winstuitjewoning.nl is alle informatie over de actie te vinden.

De afgelopen jaren toonden veel inwoners interesse voor de collectieve inkoopacties van de gemeente Diemen. Daarom wordt deze actie herhaald. Inwoners kunnen door het nemen van energiebesparende maatregelen fors besparen op hun energierekening en hun wooncomfort verbeteren. Afhankelijk van het bouwjaar en woningtype kan het gaan om de aanschaf van zonnepanelen, spouwmuur- en vloerisolatie. Dit zijn ook de eerste stappen op weg naar een energieneutrale en op termijn ook aardgasvrije woning.

Wethouder Jorrit Nuijens hoopt dat ook deze editie weer veel inwoners meedoen: "Isolatie en zonnepanelen dragen bij aan een energieneutraal Diemen en u profiteert van een lagere energierekening. Met de groepsaankoop bespaart u extra op de aanschafkosten.'

Informatieavonden

Op dinsdag 4 en donderdag 13 december a.s. vinden er in het gemeentehuis van Diemen informatieavonden plaats over deze collectieve inkoopacties voor energiebesparende maatregelen. Het gemeentehuis is open vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur begint het programma.

Tijdens de informatieavond op donderdag 13 december is er in het programma extra aandacht voor het 'advies op maat'. Dit advies op maat is een aanbod voor de woningeigenaren die nu al een combinatie van maatregelen willen treffen om zeer energiezuinig én aardgasvrij te willen gaan wonen. De informatie over dit advies op maat begint om 21.00 uur.

Uit de krant