Peter Prins.
Peter Prins. (Foto: Trudy Kroese)

Ouderenpartij Diemen stelt vragen over boten en 'wrakken' in Weespertrekvaart

  Politiek

DIEMEN - De fractie van de Ouderenpartij Diemen heeft aan het college van B en W vragen gesteld over de boten die al langere tijd in de Weespertrekvaart liggen tussen de Venserbrug en de Diemerbrug.

Peter Prins, fractievoorzitter van de Ouderenpartij Diemen: "In de Weespertrekvaart tussen de Venserbrug en de Diemerbrug liggen aan de kant van het centrum van Diemen al enige tijd vijftien boten, waarvan sommige op het eerste gezicht als wrak kunnen worden beschouwd (half gezonken, troep aan buurt, ouderdom). Omwonenden hebben ons aangesproken. Er zou zelfs 's nachts illegaal worden geslapen op de boten."

Voorwaarden

De Ouderenpartij Diemen vraagt aan het college van B en W wat de volledige voorwaarden zijn voor het afmeren van een boot en of die voorwaarden voldoende zijn om oneigenlijk gebruik of misbruik tegen te gaan. De Ouderenpartij Diemen vraagt ook of alle boten die op de genoemde locatie liggen aan die voorwaarden voldoen, of alle eigenaren van die boten ontheffing hebben, wat de bevoegdheden van de gemeente zijn om handhavend op te treden en of er in het afgelopen jaar ook is gehandhaafd.

Verantwoordelijkheden

Tevens wil de Ouderenpartij Diemen weten hoe de verdeling is van de verantwoordelijkheden tussen de gemeente en het waterschap als waterbeheerder van de Weespertrekvaart en wat het college van B en W gaat doen om het oneigenlijk gebruik als ligplaats door de eigenaren van de boten te beëindigen.

Meer berichten