Afbeelding
Foto: Gemeente Diemen

39 woningen vrijgekomen door aanpak Scheerlicht

Politiek

DIEMEN - Er zijn sinds oktober 2017 maar liefst 39 woningen vrijgekomen na het stoppen van frauduleuze en criminele activiteiten in die woningen. Dit is het resultaat van project Scheerlicht. Dit heeft burgemeester Erik Boog dinsdagavond bekendgemaakt tijdens de netwerkbijeenkomst 'Vaart in Diemen' van ondernemersvereniging Ondernemend Diemen (in samenwerking met de gemeente Diemen) in het teken van het thema veiligheid. De bijeenkomst vond plaats in Veilinghuis De Eland.

Boog: "Ik mocht als één van de sprekers vertellen over de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen en het project Scheerlicht. Die 39 woningen zijn inmiddels beschikbaar gekomen voor woningzoekenden die (legaal) in Diemen willen wonen. Erg belangrijk, gezien de woningnood in Diemen erg groot is en de woningen weer gebruikt kunnen worden waar ze voor bedoeld zijn: rechtmatige bewoning."

"De aanpak Scheerlicht wordt nu voortgezet en uitgebreid naar de andere wijken en de bedrijventerreinen van Diemen. Met Scheerlicht is een integrale aanpak ontwikkeld en worden signalen van fraude, misstanden en criminaliteit beter met elkaar gedeeld. Er wordt vervolgens actief gecontroleerd door middel van gerichte adrescontroles en de misstanden worden gestopt. Dit leidt ook tot diverse strafrechtelijke onderzoeken. Tijdens de pilot in Diemen- Noord kwam er veel naar boven zoals mensenhandel, identiteitsfraude, uitbuiting, grootschalige hennepteelt en gedwongen prostitutie. Daders van misdrijven worden aangepakt, slachtoffers worden geholpen", aldus Boog.
 

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief