Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Boog juicht veiligheidsscan woningen van burgemeesters toe

Politiek

DIEMEN - Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) gaat een landelijke veiligheidsscan uitvoeren voor woningen van burgemeesters. Ook de ambtswoning van burgemeester Erik Boog valt onder deze veiligheidsscan. De burgemeester van Diemen juicht het initiatief toe.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft tot de landelijke veiligheidsscan besloten omdat burgemeesters vaak doelwit zijn van agressie en bedreiging. Burgemeester Jos Wienen van Haarlem verblijft momenteel in een safehouse nadat hij ernstig is bedreigd.

Ambtswoning

Nederland telt 380 gemeenten. Veel burgemeesters wonen tegenwoordig in een eigen woning. Boog woont in de ambtswoning aan de Venserkade.

Tijdens de landelijke veiligheidsscan wordt de kwaliteit van de veiligheid van de woningen van de burgemeesters onderzocht.

Veiligheidsrisico's

Burgemeester Erik Boog: "Wij houden in Diemen al rekening met de veiligheidsrisico's die gepaard gaan met het burgemeesterschap. Zeker omdat wij meer aandacht zijn gaan besteden aan de aanpak van zware criminaliteit. Toch kan het nooit kwaad dat er nog eens serieus wordt gekeken of er zaken verbeterd kunnen worden. Ik juich dit initiatief dan ook toe."

 

 

 

 

 

 

 

Uit de krant