Afbeelding
Foto: Cora

Gemeenteraad neemt motie restauratie pastorie aan

Politiek

DIEMEN - De gemeenteraad heeft donderdag een motie aangenomen die wethouder Klaasse van Kunst & Cultuur een steun in de rug geeft bij zijn onderhandelingen met het bestuur van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden en het bisdom in Haarlem over de restauratie van pastorie aan de Hartveldsweg.

De pastorie is hard aan restauratie toe. Het parochiebestuur, dat eigenaar is van de pastorie, is volgens wethouder Klaasse van goede wil, maar beschikt over onvoldoende financiële middelen voor de restauratie. Het parochiebestuur is wat betreft het nemen van besluiten afhankelijk van het bisdom in Haarlem, zo vertelde de wethouder.

De motie die werd ingediend door Leefbaar Diemen, Ouderenpartij Diemen, Ons Diemen, GroenLinks, D66 en de VVD. De fracties vragen wethouder Klaasse om het overleg met het parochiebestuur, het bisdom en eventueel andere partijen voort te zetten en indien de gesprekken niet leiden tot restauratie van de pastorie een handhavingstraject te starten. De gemeente kan dan middellen inzetten om het parochiebestuur tot actie aan te zetten.

De fractie van het CDA stemde voor de motie. De fractie van PvdA stemde als enige tegen de motie. De sociaaldemocraten vinden de motie overbodig vanwege het werk dat de wethouder al verzet om tot de restauratie de van de pastorie te komen.

Allard Faas en Cora Bronkers uit Diemen huren de pastorie tijdelijk van het parochiebestuur en organiseren er diverse activiteiten.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief