Afbeelding

Raad wijst motie nieuwbouwstop Buitenlust af

Politiek

DIEMEN - Een motie van Leefbaar Diemen voor een nieuwbouwstop in de wijk Buitenlust is door de gemeenteraad verworpen. Alleen de fracties van de VVD en Ons Diemen, die de motie mede indienden, steunden de motie. Wethouder Lex Scholten maakte duidelijk dat er geen sprake is van nieuwbouwplannen.

De gemeente is op zoek naar zogenaamde 'postzegelgebieden' voor woningbouw. Het gaat om kleine gebieden voor een beperkt aantal woningen. De plek van het sportveld in Buitenlust is een van de plekken die mogelijk worden onderzocht.

Leefbaar Diemen is van mening dat Buitenlust stedenbouwkundig is uitontwikkeld en vindt dat de plek van het sportveld niet is bedoeld voor intensieve (gestapelde) nieuwbouw. De oppositiepartij wees er ook op dat de bewoners van Buitenlust tegen woningbouw zijn.

Geen sprake van nieuwbouwplannen

Wethouder Lex Scholten van Wonen gaf aan dat er helemaal geen sprake is van nieuwbouwplannen voor Buitenlust. Het speelveld in Buitenlust is een van de locaties waar onderzoek zal worden verricht. De wethouder vertelde dat de gemeente bij elke locatie waar onderzoek voor woningbouw speelt overleg zal voeren met de bewoners voordat een plan wordt ontwikkeld. Of er voldoende gelegenheid is om buiten te spelen en groen in de buurt blijft, maken onderdeel uit van de onderzoeken.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief