De beoogde plek voor de middelbare school in Diemen-Zuid.
De beoogde plek voor de middelbare school in Diemen-Zuid. Foto: Oscar Borghardt

Begroting 2019: veel geld voor nieuwe investeringen

Politiek

DIEMEN - Het college van B en W heeft de begroting 2019 gepresenteerd. De gemeenteraad praat in oktober en november over de begroting.

In de begroting 2019 zijn de beleidsvoornemens uit het coalitieakkoord 'Duurzaam samenleven' financieel vertaald. De coalitie van GroenLinks, PvdA en D66 wil met talrijke nieuwe beleidsvoornemens en investeringen een sociaal, divers, veilig en duurzaam Diemen versterken. Het is ook gelukt om met al die nieuwe voornemens de structurele uitgaven en inkomsten de komende jaren in evenwicht te houden, meldt het college.

51 miljoen euro

Het college gaat in de periode 2019-2022 ruim 51 miljoen euro investeren in nieuwe voorzieningen. Er staan tal van investeringen gepland voor het vernieuwen en uitbreiden van sportaccommodaties, waaronder de bouw van een tweede sporthal. Vanaf 2020 wordt er geïnvesteerd in nieuwe onderwijsvoorzieningen. Zo staan er een basisschool voor Bergwijkpark én een middelbare school op het programma. De verhuizing van de openbare bibliotheek naar De Omval staat ingepland voor na 2019. Op het gebied van vervoer wordt er vanaf 2021 gestart met de bouw van de spooronderdoorgang aan de Ouddiemerlaan.

Lees verder in de digitale editie

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief