Buitenlust.
Buitenlust.

Leefbaar Diemen dient moties in over bouwstop en restauratie van pastorie

Politiek

DIEMEN - De fractie van Leefbaar Diemen dient tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 27 september twee moties in. Een van de moties wordt mede ingediend door de fractie van de Ouderenpartij Diemen. Leefbaar Diemen verwacht dat een aantal partijen de moties zal ondertekenen.

Bouwstop in Centrum, Buitenlust en Spoorzicht

Leefbaar Diemen wil een volledige nieuwbouwstop in een aantal 'oude' wijken van Diemen. "Geplande en in ontwikkeling zijnde projecten kunnen nog wel doorgang vinden. Het zoeken naar 'postzegelgebieden' om te bebouwen vindt Leefbaar Diemen ongepast. De wijken zijn stedenbouwkundig uitontwikkeld en verdichting door kleine openbare ruimtes als sportveldjes en parkjes op te geven en vol te bouwen, past niet in de oorspronkelijke stedenbouwkundige opzet. Aanleiding is het onderzoek in Buitenlust om groen op te offeren voor woningbouw", aldus Leefbaar Diemen.

Restauratie pastorie

De tweede motie, die Leefbaar Diemen samen met de Ouderenpartij Diemen indient, gaat over de pastorie aan de Hartveldseweg 24, gebouwd in 1882.  Dit rijksmonument is aan restauratie toe, maar verschillende pogingen hebben niet tot resultaat geleid. Daarom willen Leefbaar Diemen en de Ouderenpartij Diemen het restauratieproces met hulp van de gemeente een nieuwe impuls geven zodat restauratie mogelijk wordt. "De gemeente dient zijn verantwoording te nemen voor behoud van dit rijksmonument."

Uit de krant