Nilaya Holwijn en Erik Boog.
Nilaya Holwijn en Erik Boog. Foto: Trudy Kroese

Diemen gastgemeente ‘Landelijke Dag voor Kinderburgemeesters 2018’

Politiek

DIEMEN - Op zaterdag 6 oktober ontvangen burgemeester Erik Boog en Kinderburgemeester Nilaya Holwijn in het gemeentehuis van Diemen een delegatie van kinderburgemeesters uit heel het land.

In Nederland komen er steeds meer kinderburgemeesters. Gemeenten vinden het belangrijk om bijvoorbeeld door middel van kinderraden en het aanstellen van kinderburgemeesters, kinderen in hun gemeente een stem te geven en mee te laten denken en praten over zaken die hen aangaan. Het is de derde keer dat er een landelijke dag voor kinderburgemeesters wordt georganiseerd. Dit keer is Diemen de gastgemeente.

Deze landelijke dag staat in het teken van ontmoeten en het uitwisselen van ideeën. Ook wordt er gewerkt aan een plan voor elke gemeente waar een Kinderburgemeester actief is. Gekeken wordt hoe kinderen die extra hulp nodig hebben in die gemeente beter ondersteund kunnen worden. SAM& (samenvoorkinderen.nl) en de aangesloten fondsen helpen de kinderen met het maken van dit plan.

Ook wordt het belang van kinderrechten onder de aandacht gebracht door Kinderrechten.nu. Volgens deze stichting beginnen kinderrechten met goede kinderparticipatie. De dag eindigt met een workshop 'Vloggen' zodat de kinderburgemeesters straks hun lokale initiatief en het proces daar naar toe op beeld kunnen zetten.

De presentatie is in handen van acteur, presentator en zanger Tim Douwsma.

Uit de krant