Afbeelding
Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Blauwe zone wordt uitgebreid

Politiek

DIEMEN - De blauwe zone in Diemen wordt uitgebreid. Dit heeft het college van B en W besloten. Het besluit is genomen naar aanleiding van een parkeeronderzoek dat in juni is gehouden en na een verzoek van bewoners van de P.J. ter Beekstraat.

Het betreft de volgende straten: Sint-Janskruid en Vingerhoedskruid per 1 september, een deel van de wijk Biesbosch (Weerribben en westelijk deel van Biesbosch) en de P.J ter Beekstraat per 1 oktober 2018 en het parkeerterrein Oud Diemen aan de Buytenweg per 1 december.

Parkeren P.J. ter Beekstraat

In juni heeft de gemeente een petitie ontvangen van de bewoners van de P.J. ter Beekstraat waarin een meerderheid van de bewoners het verzoek heeft gedaan om een blauwe zone in hun straat in te stellen. Op basis hiervan heeft het college besloten dat de blauwe zone per 1 oktober wordt uitgebreid met de P.J. ter Beekstraat.

Tweede parkeeronderzoek

De gemeente geeft aan dat het noodzakelijk is om in het najaar een tweede parkeeronderzoek te houden. Het betreft de volgende gebieden en straten: geheel Diemen-Noord, Groote Peel, Griend, Boschplaat, Havikskruid, Tarwekamp, wijk Schelpenhoek en Anne Frankwijk

Uit de krant