Wethouder Jorrit Nuijens wil zelf graag in Diemen komen wonen.
Wethouder Jorrit Nuijens wil zelf graag in Diemen komen wonen. Foto: Trudy Kroese

Wethouder Jorrit Nuijens gaat tempo maken

Politiek

DIEMEN - Jorrit Nuijens (GroenLinks) is sinds 31 mei wethouder van Diemen.

In het DiemerNieuws deze week een kennismakingsgesprek met de nieuwe wethouder, die spoedig naar Diemen wil verhuizen.

Voordelen
Nuijens solliciteerde eind vorig jaar bij GroenLinks in Diemen naar de functie van wethouderskandidaat. "Ik wide gaan besturen en bij voorkeur in een gemeente met een schaal ter grootte van Diemen. Mijn voorganger Ruud Grondel heeft altijd gezegd dat Diemen een stedelijk dorp is en dat de zelfstandigheid en de schaal van Diemen een voordeel zijn. Ik ben pas kort wethouder, maar heb de voordelen van een gemeente als Diemen al gemerkt."

Eerste loco-burgemeester
Nuijens is in het college van B en W verantwoordelijk voor de portefeuilles Openbare Ruimte, inclusief afval, water, natuur en ecologische verbindingen, Groen Buitengebied, Duurzaamheid, Milieu, Gebouwenbeheer, Sociale Zaken, Participatiewet inclusief Armoedebeleid, Taal & Inburgering, Vluchtelingenzaken, Bedrijvenpanels en Dierenwelzijn. Tevens is hij wijkwethouder Diemen-Noord, lid commissie Bezwaar & Beroep, en eerste locoburgemeester.

Verhuizen
Nuijens is nog inwoner van Amsterdam, hij woont vlak bij Artis. Toen hij kandidaat-wethouder van GroenLinks werd, heeft hij aangegeven dat als hij inderdaad wethouder zou worden op korte termijn naar Diemen zou verhuizen. Nuijens wil samen met een vriendin manege Double R Ranch aan de Stammerdijk kopen. Hij wil dan in de bedrijfswoning gaan wonen.

Lees verder in de digitale editie

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief