Formateur Ruud Grondel is positief over onderhandelingen coalitie | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Trudy Kroese

Formateur Ruud Grondel is positief over onderhandelingen coalitie

  Politie

DIEMEN - Formateur Ruud Grondel denkt dat de onderhandelaars van de drie partijen die de nieuwe coalitie willen gaan vormen er in mei uit kunnen zijn. Het betreft GroenLinks, D66 en de PvdA. 

Advies

Enkele weken geleden maakte Ruud Grondel, die door GroenLinks als winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen gevraagd was als informateur, zijn advies openbaar. Hij adviseerde GroenLinks om als eerste een coalitie te onderzoeken met D66 en de PvdA. Grondel constateerde niet alleen een hoge mate van inhoudelijke synergie maar ook een basis voor een stabiele coalitie met 12 van de 21 zetels. GroenLinks nam zijn advies inzake de coalitievorming over, net als het advies om na de openbare start blijvend te investeren in een open bestuurscultuur door alle partijen.

Goede sfeer

GroenLinks, D66, en de PvdA zijn inmiddels enkele weken in gesprek. Grondel: "We zijn begonnen met inhoudelijke presentaties door de ambtelijke organisatie en gesprekken over allerlei thema's. Sinds vorige week wordt er dieper gekeken. We zijn er nog niet, maar de sfeer is goed, en het begint op te schieten."

Partijen hebben vorige week gesproken over onder andere duurzaamheid, de groei van Diemen, goede voorzieningen, zoals sport, groen en onderwijs, een goed armoedebeleid en het aan het werk helpen van ouderen en jongeren.

Vertrouwen

Grondel: "Mijn indruk is dat het proces tot nu toe het onderling vertrouwen heeft versterkt. Het lijkt erop dat de onderhandelaars er in mei uit zouden moeten kunnen zijn."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>