Afbeelding
Foto: Enter Media

Beelden overvallers pizzakoerier getoond

Politie

DIEMEN - De politie heeft in het programma Bureau 020 van AT5 beelden getoond van de twee overvallers die vorig jaar oktober een pizzakoerier in Diemen-Zuid hebben overvallen.

De overval gebeurde op 30 oktober 2017 rond 19.15 uur op het Roerdomppad. De pizzakoerier werd geslagen en moest de nog te bezorgen pizza's, geld en zijn telefoon afstaan.

Metrostation
Van de overval zelf zijn geen camerabeelden, maar wel van de overvallers in metrostation Diemen-Zuid. Daarop is te zien hoe de twee de toegangspoortjes van het station intrappen en de roltrap op gaan. Op het perron omhelzen ze elkaar en stappen in metro 53 richting Centraal Station.

Week de tijd
Omdat de politie vermoedt dat de twee overvallers minderjarig zijn, zijn hun gezichten onherkenbaar in beeld gebracht. Nog wel: als ze zich niet binnen een week melden, worden de beelden alsnog ongecensureerd vrijgegeven en volgens de politie zijn de twee daarop heel duidelijk herkenbaar. Zo meldt de woordvoerder van de politie in het programma dat de langste van de twee een bril draagt.

De beelden zijn hier te zien.

Wie één of beide daders herkent, wordt verzocht de politie te bellen via telefoonnummer 0900-8844.

Uit de krant