Syrische vluchteling uit Diemen aangehouden voor mensensmokkel

  Politie

DIEMEN - De politie heeft dinsdag een 26-jarige Syrische vluchteling uit Diemen aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij samen met twee andere Syrische vluchtelingen een eveneens 26-jarige vluchteling uit Syrië naar Nederland heeft gesmokkeld.  Deze man, die inmiddels in Wageningen verblijft, wordt verdacht van valsheid in geschrifte.

Dit heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bekend gemaakt.

De twee mannen die samen met de inwoner van Diemen worden verdacht van mensensmokkel zijn inwoners van Arnhem en Bergen op Zoom. Zij worden ook verdacht van betrokkenheid bij terroristische misdrijven in Syrië. De twee verdachten zouden in de periode 2012-2015 hebben gevochten bij Jabhat al-Nusra, een terroristische organisatie die gelinkt is aan Al Qaida . De twee zijn in 2015 gezamenlijk naar Nederland gereisd.

De rechter-commissaris in Rotterdam heeft vrijdag drie van de vier verdachten voor twee weken in bewaring gesteld. De gesmokkelde vluchteling is niet voorgeleid. Zijn inverzekeringstelling is in het belang van het onderzoek door de officier van justitie van het Landelijk Parket met drie dagen verlengd.

Meer berichten