Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Rook oorzaak dodelijk slachtoffer brand

Politie

DIEMEN - Door de explosie bij de brand in de flat aan de Rode Kruislaan twee weken geleden is een branddeur vernield. Daardoor kon er rook het trappenhuis intrekken en viel er een dodelijk slachtoffer op de twaalfde verdieping. Dat meldt AT5.

"Het is erg tragisch dat door een brand op de begane grond een dodelijk slachtoffer valt op de twaalfde verdieping. Dat kwam doordat de brand- en rookscheiding weg was, daardoor kon de lucht en rook naar boven komen', vertelde Wim de Waard, specialist studentenhuisvesting bij woonstichting de Key, tegen de Amsterdamse zender.

Brandmeldinstallaties
De Key bekijkt momenteel of de brandmeldinstallaties in het gebouw goed gewerkt hebben. De bewoners hebben namelijk verschillende lezingen over of die wel of niet gehoord zijn.

Onderzoek
Ook het veiligheidsbestuur van de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland (waar Diemen onderdeel van is) heeft opdracht gegeven de brand te laten onderzoeken, met name hoe het kan dat her mensen in de flat waren achtergebleven tijdens de evacuatie. Het onderzoek wordt gedaan door een externe en onafhankelijke partij, het Instituut Fysieke Veiligheid, meldt een woordvoerder van de gemeente Diemen. De resultaten van het onderzoek worden begin september verwacht.

Uit de krant