DiemerNieuws - Vier jaar cel geëist tegen verdachte dodemansrit
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vier jaar cel geëist tegen verdachte dodemansrit

  Politie

DIEMEN - Een man van 44 hoorde vorige week in de rechtbank vier jaar cel tegen zich eisen omdat hij begin dit jaar vier aanrijdingen veroorzaakte tijdens een wilde achtervolging die begon in Diemen.

Tegen zijn handlanger van 28 jaar werd achttien maanden cel geëist op verdenking van vuurwapenbezit en heling van twee auto's die eerder in Utrecht gestolen bleken.

Zaterdag 28 januari zagen agenten in burger in Diemen-Noord twee auto's met hoge snelheid rijden. Zij volgden de auto's vanwege het opvallende rijgedrag en gaven een stopteken. De 44-jarige verdachte negeerde dat en een wilde achtervolgingsrit waarbij hij spookrijdend en bij inhaalmanoeuvres medeweggebruikers van de weg drukte volgde. Hij veroorzaakte daarbij drie aanrijdingen waarbij diverse slachtoffers zijn gevallen. De dollemansrit eindigde op de A22 met een vierde aanrijding.

Kort tevoren hadden beide mannen een andere auto in Diemen-Noord geparkeerd. De politie trof in de auto's een zwaar vuurwapen, flessen benzine en aanstekers aan. 

Beide verdachten hebben een strafblad. Tijdens de zitting benadrukte de officier van justitie dat er die avond sprake is geweest van bijzonder verdachte omstandigheden. "Mogelijk een liquidatie, we zullen het nooit weten." Dit feit werd dan ook niet meegenomen in de strafeis.  De 44-jarige verdachte hoorde vier jaar cel eisen voor poging tot doodslag en heling en een ontzegging van de rijbevoegdheid van drie jaar.


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke donderdag het DiemerNieuws per e-mail
Meer berichten
 

DiemerNieuws nieuwsbrief

Elke donderdag het DiemerNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>