Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Straffen tot twintig jaar voor liquidatieteam voor aanslag Peter 'Pjotr' R

Politie

DIEMEN - De rechtbank heeft de uitvoerders van de mislukte aanslag op Peter 'Pjotr' R in Diemen hogere straffen dan geëist opgelegd. "De schutters verdienen de hoogste straf", aldus de rechtbank. Dit melden NH Nieuws en AT5.

R. vertrok op een middag in november 2015 bij de woning van zijn moeder aan Fregat in Diemen. Toen hij in zijn auto zat, werden er liefst 34 kogels afgevuurd. R. werd door zeven kogels geraakt, maar overleefde wonder boven wonder de aanslag.

Forse straffen

Tegen de vijf verdachten waren straffen tot 18 jaar cel geëist, maar de rechtbank besloot daar nog overheen te gaan. De twee veronderstelde schutters, Atif M. en Gio C., moeten beiden 20 jaar opgesloten worden, oordeelde de rechtbank.

Chauffeur

Karim S. was de chauffeur van het stel maar leverde ook de wapens, de politiekleding voor een eerdere poging en was ook in het bezit van zware explosieven. Hij kreeg 17 jaar opgelegd. Bijrollen bij de liquidatiepoging waren er voor Alejandro P. en Genaro L., zij waren onder andere verantwoordelijk voor de observatie van 'Pjotr'. Zij kregen 14 en 12,5 jaar cel.

 

 

 

Uit de krant