Wethouder en Locoburgemeester Lex Scholten
Wethouder en Locoburgemeester Lex Scholten Foto: Jan Ronday

Onderzoek naar optreden brandweer

Politie

DIEMEN - Wethouder en locoburgemeester Lex Scholten heeft een onderzoek aangekondigd naar het optreden van de brandweer bij de brand in de studentenflat aan de Rode Kruislaan in de nacht van dinsdag op woensdag.

"Kennelijk zijn er tijdens de evacuatie mensen achtergebleven in het gebouw. Wij vragen ons af hoe dat kan", zegt Scholten. Hij heeft de brandweercommandant beloofd dat 'dit stevig geëvalueerd gaat worden'.

De brand brak uit rond 03.45 uur. Snel was duidelijk dat er drie gewonden waren, van wie één zwaargewond. De brandweer dacht dat de flat ontruimd was. Dit bleek niet het geval. Op de 12e verdieping werd 's ochtends een persoon aangetroffen. Er is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten; de persoon bleek te zijn overleden.

Daarna bleek er nog iemand in de flat te zijn achtergebleven. In de ochtend, uren na het sein 'brand meester', liep er een vrouw die bedekt was met roet de flat uit. Zij bleek zwaargewond.

De bewoners kunnen nog niet terug naar huis. Zij mochten, op de bewoners van de benedenverdieping na, in de loop van woensdagmiddag onder begeleiding even naar hun kamer om spullen op te halen.

In Theater De Omval verzorgen andere bewoners van de Rode Kruislaan vanavond een maaltijd voor de gedupeerden.

 

 

 

 

 

 

Uit de krant