Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Diemenaar aangehouden na plofkraak in Duitse Aken

Politie

DIEMEN - De politie heeft vrijdagochtend om 05.00 uur in het Limburgse Brunssum een 37-jarige inwoner van Diemen aangehouden. De man werd samen met vier andere mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij vrijdag rond 04.20 uur een plofkraak hebben gepleegd in de Duitse stad Aken.

Vrijdag vond er rond 04.20 uur een plofkraak in Aken plaats. Er werd meteen opgeschaald door de Duitse- en de Nederlandse politie; zowel het Nederlandse- als het Duitse arrestatieteam en helikopters werden ingezet bij de grens. En met succes: want rond 05.00 uur werden vijf mannen in een loods in Brunssum aangehouden. Het gaat om een 34-jarige en een 30-jarige man uit Amsterdam, een 24-jarige man uit Utrecht, een 37-jarige man uit Diemen en een 28-jarige man uit Amersfoort.

Georganiseerde criminaliteit

Het plegen van plofkraken is een vorm van georganiseerde criminaliteit. De verdachten die zijn aangehouden maken vermoedelijk deel uit van een grotere groep. Het onderzoek naar deze groep gaat door. De politie heeft vrijdag op verschillende plaatsen in Nederland onderzoek verricht.

Samenwerking Duitse politie

Georganiseerde groepen trekken vaker naar Duitsland om daar toe te slaan. Daarom werken de Nederlandse politie, de Duitse politie, het Openbaar Ministerie en banken nauw samen met verschillende partners tijdens de aanpak van plofkraken.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief