Afbeelding

Woning gesloten na internationale politie-actie

Politie

DIEMEN - Bij een internationale politie-actie afgelopen woensdag is ook een huis in Holland Park doorzocht. Er werd een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen en op last van burgemeester Erik Boog is de woning direct gesloten.

In Amsterdam werd een 51-jarige Albanese taxichauffeur aangehouden die ervan verdacht wordt een faciliterende rol te spelen voor Albanese criminelen in Amsterdam.

Dekmantel
De politie vermoedde dat de verdachte zijn taxiwerk gebruikte als dekmantel voor het faciliteren van drugshandel en startte daarom het onderzoek. Tijdens het onderzoek bleek dat de taxichauffeur personen van en naar drugspanden vervoerde én bleek dat hij in zijn taxi meerdere kilo's cocaïne vervoerde. De woning van deze taxichauffeur is door de politie doorzocht en zijn taxi is in beslag genomen.

Europol
De politie meldt dat binnen de klantenkring van de taxichauffeur ook leden zaten van een internationaal opererende criminele organisatie. Na een rechtshulpverzoek van de Deense autoriteiten werden nog twee panden doorzocht en werd een 45-jarige man op Schiphol aangehouden. De aanhoudingen en doorzoekingen waren onderdeel van een door Europol ondersteunde actie waarbij in zes Europese landen aanhoudingen werden verricht en panden doorzocht die te linken zijn aan dezelfde criminele organisatie.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief