Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Politie arresteert 22-jarige vrouw uit Diemen na dodelijk schietincident in Amsterdam

Politie

DIEMEN - De politie heeft vier personen, onder wie een 22-jarige vrouw uit Diemen, aangehouden na een schietincident in een parkeergarage aan Amstelstraat in Amsterdam.

Het schietincident vond in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.20 uur plaats. Een 26-jarige man uit Almere raakte zwaargewond en werd naar een ziekenhuis overgebracht. Het slachtoffer is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Getuigen ter plaatse vertelden dat na het schietincident meerdere verdachten gevlucht zouden zijn in een voertuig. Politie-eenheden zochten in de omgeving en het betreffende voertuig werd op de bepaald moment gezien. Met behulp van de zogenaamde uitpraat-procedure haalden agenten de vier verdachten uit het voertuig en hielden ze aan. Deze verdachten - drie mannen van 24, 21 en 20 jaar oud uit Amsterdam en een vrouw uit Diemen van 22 - zitten nog vast.

Getuigenoproep

De politie doet uitgebreid onderzoek naar dit dodelijke schietincident. De politie verzoekt getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via 0900-8844.

Uit de krant