Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Politie zoekt getuigen van geweldsmisdrijf op Kanaaldijk

Politie

Diemen - In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 april 2019 heeft op de Kanaaldijk in Diemen een ernstig geweldsincident plaatsgevonden. De politie zoekt dringend naar eventuele getuigen van dit incident.

Rond 07.30 uur kwam de melding binnen dat op de Kanaaldijk tussen Diemen en Driemond iemand was aangesproken door een hevig geëmotioneerde vrouw die hulp nodig zei te hebben. Politie-eenheden snelden zich naar de locatie en troffen daar inderdaad de vrouw aan. Het betrof een toeriste die samen met een vriendin in Nederland op vakantie was. Het slachtoffer was echter alleen op de dijk en gaf aan haar vriendin kwijt te zijn. Agenten zochten in de omgeving en troffen de vriendin gelukkig al snel aan. Deze vrouw bleek verschillende verwondingen te hebben en was tevens deels ontkleed.

De slachtoffers vertelden  dat zij die vrijdagavond in een bar in het centrum van Amsterdam een man hadden ontmoet. Ze dronken wat drankjes met hem en belandden op een gegeven moment in zijn auto. Tussen 02.30 en 07.00 uur bevonden de vrouwen zich in de auto van deze man en wat er in die tijd in de auto is gebeurd, weten de vrouwen niet precies meer. Wat ze wel weten, is dat er uiteindelijk ruzie was ontstaan en de man één van de vrouwen in het voertuig heeft mishandeld. De vrouwen probeerden hierop te vluchten, maar ook buiten liet de man ze niet met rust. Hij reed later toch weg en liet de twee vrouwen in paniek en gewond achter.

Signalement 

De man die de vrouwen meenam en één van hen mishandelde, heeft een licht getinte huidskleur en is tussen de twintig en dertig jaar oud. Hij is 1.80 meter lang. Hij reed in een kleine, donkerkleurige auto. 

Getuigenoproep

De politie doet onderzoek naar wat er precies met de vrouwen gebeurd is. De auto van de man heeft tussen 02.30 uur en 07.45 uur waarschijnlijk enige tijd op de Kanaaldijk gestaan en dit is mensen mogelijk opgevallen. Getuigen of mensen die over meer informatie beschikken wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Uit de krant