Politie zoekt getuigen van beroving op perron metrostation | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Politie.

Politie zoekt getuigen van beroving op perron metrostation

  Politie

DIEMEN - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die op zondagavond 3 maart plaatsvond op het perron van metrostation Diemen-Zuid.

Op zondag 3 maart rond 18.35 uur stond een 20-jarige vrouw op het perron van metrostation Diemen-Zuid. Ze wachtte op Metro 53 richting Gaasperplas, toen een jonge man haar kant op kwam rennen. Uit het niets griste hij de mobiele telefoon uit haar handen.

De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen van dit incident, één hele specifieke getuige in het bijzonder.

Vluchtroute

Direct na de straatroof schreeuwde het slachtoffer de jonge man hard na. Hij rende verder, struikelde bijna, maar herstelde zichzelf. Hij verliet het metrostation via de trappen aan de achterzijde, via het Roerdompad. Daarna liep hij richting het tankstation, dat zich tegenover de studentencampus bevindt. Hier verdween de man uit het zicht.

Belangrijke getuige

Het slachtoffer raakte in gesprek met twee andere vrouwen op het perron. Zij vertelden het slachtoffer dat dezelfde man mogelijk een nepgouden ketting van een andere persoon zou hebben gestolen, kort voordat het slachtoffer werd beroofd van haar telefoon. Graag komt de politie met dit mogelijke andere slachtoffer in contact. Mogelijk dat hij relevante informatie voor de recherche heeft.

Signalement

De politie beschikt over het vogelde signalement van de verdachte van de straatroof. Het gaat om een man van tussen de 17 en 22 jaar oud met een donkergetinte huidskleur. Hij is ongeveer 190 cm lang en heeft een normaal postuur. Hij droeg een donkerblauwe korte jas van dunne stof en een zwarte joggingbroek.

De politie hoopt in contact te komen met mensen die iets opvallends hebben gezien of gehoord op of in de buurt van het metrostation Diemen-Zuid en wellicht beeldmateriaal tot hun beschikking hebben. Ook wil de politie graag andere informatie over de zaak ontvangen. Mensen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>