Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Politie zoekt getuigen van straatroof

Politie

Diemen - Een 17-jarige scholiere is op dinsdag 26 februari beroofd op het Scholeksterpad in Diemen-Zuid. De politie zoekt getuigen.

De scholiere liep samen met een vriendin over het Scholeksterpad. Rond 12:45 uur werd zij van achteren vastgepakt door twee personen. Er ontstond een worsteling en in een paar seconden beroofden de twee verdachten haar van haar bezittingen. Hierbij raakte het slachtoffer licht gewond.

Zodra de buit binnen was, vluchtten de twee in de richting van de helling op de Dalsteindreef en verdwenen daarna uit het zicht.

De politie zette direct een uitgebreide zoektocht op. Dankzij oplettende burgers was bij de politie het kenteken van de mogelijke vluchtauto bekend. Hierdoor kon de politie op een later moment de drie inzittenden aanhouden. Hun betrokkenheid bij de straatroof wordt op dit moment onderzocht.

Getuigen

Op camerabeelden is te zien dat er op het moment van de overval veel mensen op straat liepen. De politie komt graag met deze personen in contact. Getuigen of mensen die over meer informatie beschikken kunnen bellen via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief