Afbeelding
Foto: Politie.

Politie zoekt informatie over moord op studente in 1989

Politie

DIEMEN - De politie heeft opnieuw een coldcasekalender uitgebracht. De kalender is in alle penitentiaire inrichtingen in Nederland verspreid.

Een van de zaken waar aandacht aan wordt besteed is de moord op de studente Ellen in Diemen in 1989.

Op zaterdag 26 augustus 1989 werd de 22-jarige Ellen dood gevonden in haar studentenflat aan de Rode Kruislaan in Diemen.

Ellen studeerde en had veel sociale contacten. Naast haar studie werkte zij in de studentensociëteit Het Trefpunt aan de Rode Kruislaan. Een vriendin die in dezelfde flat woonde, is de laatste die Ellen in levende lijve gezien heeft. Dat was op woensdag 23 augustus 1989 om 22.00 uur. Ellen stond toen in de deuropening van haar eigen kamer. In de tijd rond de moord stond de flat tot aan het dak in de steigers vanwege een renovatie. Tot op de dag van vandaag is niet bekend wie Ellen vermoord heeft. 

Mensen die over informatie beschikken kunnen contact opnemen met de opsporingstiplijn op 0800-6070 (gratis), een vertrouwelijk gesprek voeren met Team Nationale Inlichtingen (TNI) op 079-3458999 of anoniem bellen via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 (gratis).

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief