Afbeelding

Basisteam Diemen/Ouder-Amstel krijgt er twee wijkagenten bij

Politie

DIEMEN - De politie van het basisteam Diemen/Ouder-Amstel krijgt er twee wijkagenten bij. Dat is vastgesteld in de plannen voor de politiesterkte voor de politie-eenheid Amsterdam.

De gemeenten Diemen en Ouder-Amstel groeien fors en daarom is de inzet van extra wijkagenten noodzakelijk. Naast Amsterdam zijn dit de enige twee gemeenten in de regio Amsterdam die extra wijkagenten krijgen.

Tevreden

Burgemeester Erik Boog is tevreden dat er extra capaciteit komt voor wijkagenten in het basisteam. "Het is belangrijk dat er extra inzet komt voor onze gemeenten. Kijkend naar Diemen is er al een forse groei van het aantal inwoners, met name door de bouw van Plantage De Sniep en Holland Park. Daar hoort ook extra toezicht door de politie bij. Wij hebben ons daar hard voor gemaakt en ik ben dan ook tevreden met dit besluit."

Meer agenten

Burgemeester Boog is echter nog niet tevreden over de totaal beschikbare politiecapaciteit voor de regio. "Ik vind dat er veel meer agenten bij moeten komen in deze regio. Er is wel geld vanuit het kabinet gekomen voor de politiesterkte, maar dit compenseert nog niet eens de uitstroom en de gevolgen van eerdere besluiten. Per saldo komen er dus nauwelijks politieagenten bij. Daardoor neemt de druk op het politiekorps alleen maar toe, terwijl allerlei ontwikkelingen juist vragen om veel meer extra agenten. Denk aan de terrorismedreiging, de grote toeristenstroom en de verharding van de criminaliteit. Wij blijven als burgemeesters daarom bij het kabinet aandringen op meer politie voor onze regio."

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief