Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Politie zoekt daders poging beroving vrouw

Politie

Diemen - Een 19-jarige vrouw is donderdagavond rond 20.50 uur op Griend in Diemen-Zuid aangevallen door een groep van vijf jongens die haar telefoon probeerde af te pakken.

De politie heeft een 13-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden. De andere daders zijn niet meer aangetroffen. De politie zoekt getuigen van deze poging tot beroving.

De vrouw rende hard over het fietspad langs de Randweg in Duivendrecht. Ze kwam uit de richting van Boschplaat en rende in de richting van Griend.

Telefoon

Ter hoogte van de onderdoorgang onder de Van der Madeweg zag zij een groep jongens staan die het fietspad blokkeerde. Ze probeerde het groepje via het voetpad te passeren. De jongens vielen haar aan en probeerden haar telefoon te stelen.

Hard schreeuwen

De vrouw verzette zich en schreeuwde hard. Hierop rende het groepje weg. Twee daders vluchtten in de richting van Boschplaat, één vluchtte de bosjes in en twee vluchtten rechtsaf Griend op.

De vrouw, die niet gewond is geraakt, belde onmiddellijk de politie. Op basis van het opgegeven signalement heeft de politie één verdachte aangehouden.

Getuigen

De politie verzoekt getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Uit de krant