Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Directe sluiting woning na vondst harddrugs

Politie & Justitie

DIEMEN - Eerder deze week is op last van burgemeester Boog een woning gesloten in Diemen-Centrum. In het appartement werd een grote hoeveelheid harddrugs en geld aangetroffen. De woning is direct gesloten. Ook zijn er door de politie drie verdachten aangehouden. 

Door de sluiting is het criminele misbruik van de woning gestopt en kan de woning voor echte woningzoekenden beschikbaar komen. De vondst werd mogelijk door een gemeentelijke controle naar aanleiding van een verdachte poging om meerdere personen in te schrijven in de basisadministratie van de gemeente.

Politie en gemeente maken werk van de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen. Met de succesvolle Diemense aanpak ‘Scheerlicht’ worden verdachte adressen onderzochten misstanden aangepakt. 

Mensen die signalen van ondermijnende criminaliteit in Diemen waarnemen, kunnen dit melden aan de politie via telefoonnummer 0900-8844. Het is ook mogelijk om anoniem contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Bel bij het zien van misdrijven altijd direct 112, ook bij twijfel.

Uit de krant