Afbeelding

Gebruik maken van het spaargeld, of toch een uitvaartverzekering afsluiten? Het grote dilemma

Advertorial

Een uitvaart kost veel geld. We hebben het leven niet altijd zelf in de hand en plotseling kan de rol van de uitvaartdienst daardoor ineens zichtbaar worden. Dan is het altijd wel fijn wanneer alles goed geregeld is.

Wel of geen uitvaartverzekering

Velen zullen denken, ik sluit geen uitvaartverzekering af. Ik zou liever zelf willen sparen voor mijn uitvaart. Dat is in principe een begrijpelijke gedacht. Wanneer je al genoeg bij elkaar hebt gespaard voor een uitvaart, dan is het wellicht inderdaad niet nodig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Echter, dat geldt enkel wanneer je al spaargeld hebt.

In dit geval gaat het om het dilemma: ‘’Wil je beginnen met sparen voor de uitvaart of wil je een verzekering afsluiten?’’

Spaargeld niet direct toegankelijk

Daarbij zul je jezelf waarschijnlijk hoe dan ook in allerlei bochten moeten wringen wanneer je gaat voor de optie van spaargeld. Wanneer je komt te overlijden dan zal het spaargeld waarschijnlijk niet direct toegankelijk zijn vanwege geblokkeerde rekeningen. Dat betekent dat de nabestaanden de uitvaart moeten voorschieten. Hiermee dwing je de nabestaanden in principe alsnog tot hoge kosten.

Wanneer het overlijden gemeld wordt, dan zal de verzekeraar direct aan de slag gaan. Of de nabestaanden krijgen het bedrag van de kapitaalverzekering uitgekeerd, of de verzekeraar gaat aan de slag met het regelen van de verzekering in geval van een naturaverzekering.

Verzekeren is ook direct volledig verzekerd

Wanneer je per direct een verzekering afsluit dan ben je direct voor het verzekerde bedrag verzekerd. Stel, je komt binnen een jaar plotseling te overlijden dan kunnen de nabestaanden direct gewoon aanspraak op de verzekering maken. Ook wanneer er pas een jaar premie is betaald. Met het afsluiten speelt gezondheid wel een rol. Hiervoor stelt de verzekeraar allerlei gezondheidsvragen.

En om een beeld te schetsen, wanneer je het bedrag dat je maandelijks aan premie betaald op een spaarrekening stort, dan heb je binnen een jaar niet voldoende geld om een uitvaart te bekostigen. Daar gaat een hele lange tijd overheen. Een uitvaartverzekering afsluiten is dus in alle gevallen de veilige optie.

Wat kost een uitvaart nu eigenlijk?

Wat kost een uitvaart nu eigenlijk? Dat is altijd wel even een goede om bij stil te staan. Een uitvaart heeft een gemiddeld prijskaartje van €7.500. Dat is best veel. De kans is zeer aanwezig dat je met een uitvaartverzekering, zelfs met alles bij elkaar aan premie, goedkoper uit bent dan met de optie van het sparen, en jij en de nabestaanden hoeven zich niet in allerlei bochten te wringen. Je bent direct helemaal ingedekt en dat spaargeld kun je dan lekker aan andere dingen uitgeven, of het kan worden gebruikt voor eventuele andere spaardoelen. Conclusie: verzekeren is de beste optie!

Op zoek naar de beste uitvaartverzekering?

Ben je op zoek naar de beste uitvaartverzekering? Dan kun je het beste vergelijken. Door te vergelijken op elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl kom je altijd uit bij het beste aanbod tegen een aantrekkelijke prijs. Het gaat allemaal om de balans tussen de juiste voorwaarden en de beste prijs. Door te vergelijken kun je soms nog wel eens een beter aanbod vinden dan je van te voren had verwacht. Je hebt altijd baat bij vergelijken. Het zou toch zonde zijn om mooie aanbiedingen te missen. Een uitvaartverzekering is een lange termijn investering, dus daar wil je uiteraard goed naar kijken. Dus, ben je nog op zoek naar de beste uitvaartverzekering of overweeg je over te stappen? Kijk hier!

Uit de krant