Afbeelding

Zonnepanelen in Noord-Holland: wat levert het nu echt op?

Advertorial

Zonnepanelen zijn al jarenlang dé trend op het gebied van duurzaamheid. Ook in Diemen lijkt de populariteit van zonnepanelen de komende jaren niet af te nemen. Sterker nog, de populariteit neemt juist fors toe. De voordelen zijn onder de meeste mensen wel bekend. Zelf energie opwekken, groene stroom en kosten besparen zijn bekende voordelen van zonnepanelen. Wat je er precies mee bespaart is minder bekend.

Hoe werken zonnepanelen?

We weten allemaal hoe zonnepanelen eruit zien en wat ze doen. Maar hoe werken ze nu precies? De zonnepanelen op het dak bestaan uit allemaal kleinere zonnecellen. Deze zonnecellen vangen zonlicht op waardoor elektrische gelijkspanning ontstaat. Dit is een vrij bekend verhaal. Echter, zonder omvormer is er nog geen bruikbare stroom. De omvormer zorgt ervoor dat deze gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom. De omvormer zit niet in de zonnepanelen zelf, maar is een apart apparaatje. Zijn de omvormer en zonnepanelen geïnstalleerd? Dan ben je klaar om zelf stroom op te wekken.

Hoeveel leveren zonnepanelen nu echt op?

Veel mensen denken dat je met zonnepanelen direct kosten bespaart. Dit is een veelvoorkomende misconceptie. Uiteraard wordt je energierekening wel direct goedkoper. Maar in feite ben je de eerste jaren wel bezig met het terugverdienen van de investering. Hoe duur zonnepanelen zijn, hangt af van het materiaal en hoeveel panelen je laat installeren. Zoek je de goedkoopste optie? Dit zijn de amorf panelen die overigens ook het laagste rendement opleveren. Polykristallijn is een top keuze wanneer je een goede verhouding zoekt tussen prijs en rendement. Hoe meer zonnepanelen je hebt, hoe meer stroom je opwekt. Het aantal panelen moet natuurlijk wel op je dak passen. Ben je benieuwd naar hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Pure Energie heeft een rekentool waarmee je dit kunt uitrekenen.

Gemiddeld genomen kun je ervan uitgaan dat je de investering binnen 5 tot 10 jaar hebt terugverdiend. Dit klinkt als een lange periode, maar je kunt daarna nog tientallen jaren genieten van gratis energie. Vergeet ook niet de btw terug te vragen en te kijken of er subsidies beschikbaar zijn in jouw regio. Btw terugvragen over je zonnepanelen? Dit kun je gewoon laten doen door je energieleverancier. Zo bespaar je een hoop kosten en heb je de panelen sneller terugverdiend.

Zonnepanelen laten plaatsen in Noord-Holland

Nog een groot voordeel van zonnepanelen is dat je ze gewoon door je energieleverancier kunt laten plaatsen. Deze partij kan jou het best advies geven over de beste panelen voor jouw dak en hoeveel je er nodig hebt. Zonnepanelen Noord-Holland nodig? Ook in Diemen en de rest van Noord-Holland profiteer je van deze fijne service. Binnen een dag zijn de panelen geplaatst door professionele monteurs en kun je genieten van groene stroom.

Uit de krant