Afbeelding

Waarom een relatiegeschenk laten bedrukken?

Advertorial

Klantrelaties onderhouden is best lastig. Hoe meer klanten je hebt, hoe moeilijker het is om alle relaties in stand te houden. Door zo nu en dan een cadeautje te geven laat je weten dat je de relatie op prijs stelt. Nog leuker is een gepersonaliseerd relatiegeschenk met jouw logo, naam of boodschap erop. Zo kun je bijvoorbeeld een mok laten bedrukken of een thermosfles.

Gepersonaliseerde relatiegeschenken
Vroeger gaven bedrijven vooral notitieboekjes of pennen weg met logo’s erop bedrukt. Je kunt echter bijna alles laten bedrukken! Denk aan een keycord met een USB-stick, bidons of mobiele opladers. Je vindt altijd het perfecte relatiegeschenk voor de specifieke klant. Koop iets waar de relatie wat aan heeft of waar de klant affiniteit mee heeft. Of, gebruik deze kans om wat meer over je bedrijf te laten weten, met bijvoorbeeld een mok met een slogan erop.

Gratis reclame
Relatiegeschenken zoals shopper tassen, paraplu’s of pennen worden meegenomen van plek naar plek. Neem bijvoorbeeld een leuke shopper tas. De klant doet er boodschappen mee, draagt er werkspullen in of gaat er mee winkelen. Met jouw logo of website erop gedrukt, bereikt jouw tas allerlei potentiële klanten op verschillende plekken in Nederland. Je koopt dus niet alleen een tas, maar ook een stukje gratis marketing.

Waardering laten blijken
Een relatiegeschenk is meer dan een cadeautje. Je laat aan je klant weten dat je de relatie waardeert. Met een relatiegeschenk kies je voor één van de beste manieren om je dankbaarheid over te brengen. Het kan al zo simpel zijn als een persoonlijk kaartje.

Milieubewuste relatiegeschenken
Geef je als bedrijf veel om het milieu en duurzaamheid en wil je dat graag overbrengen bij je klanten? Er zijn veel milieubewuste relatiegeschenken beschikbaar om deze boodschap over te dragen. Met een milieubewust relatiegeschenk kies je voor een recyclebaar geschenk of een geschenk van duurzaam materiaal. Denk aan de modieuze bamboe pennen, recyclebare notitieboekjes of een gerecyclede shopper tas. Al deze cadeaus kun je personaliseren met jouw logo of boodschap. Een milieubewust cadeau is ook een goed idee als je met klanten werkt die het milieu voorop stellen.

Seizoensgebonden relatiegeschenken
Komt de kerst of Pasen er weer aan? Kies voor een leuk geschenk in het thema van de feestdag. Is het bijna Pasen? Wat dacht je van een bedrukte chocoladepaashaas? Dit cadeau wordt sowieso met open armen ontvangen! Komt de kerst eraan? Wat dacht je van een sfeervolle bedrukte kaars of een sjaal. Of is het zomertijd? Laat je klanten weten dat je aan ze denkt met gepersonaliseerde zonnebrand, een zonnebril of een waterfles. Zo is er altijd iets om op in te spelen. Een mooie gelegenheid om je klantrelaties een blijk van waardering te sturen.

Altijd iets binnen je budget
Soms lijkt een relatiegeschenk niet helemaal binnen het budget te vallen. Er zijn bezuinigingen of het geld gaat naar andere ‘belangrijkere’ zaken. Gelukkig zijn er ook gepersonaliseerde cadeaus die helemaal niet duur hoeven te zijn. Er is voor elk budget een mooi cadeau te vinden. Je kunt het zo gek maken als je wilt! De een kiest voor een pen of blikopener en de ander kiest voor een rugzak of autolader. Het gaat natuurlijk om het gebaar. Verder kun je kiezen tussen duurdere en goedkopere materialen of kiezen voor een grotere oplage, waarbij je meestal korting ontvangt.

Altijd het perfecte geschenk
Voor welke gelegenheid dan ook, een relatiegeschenk wordt altijd gewaardeerd. Online kun je allerlei cadeaus bestellen, van usb-stick tot draadloze oplader. Bedruk je relatiegeschenk met jouw logo of een persoonlijke boodschap. Laat je klantrelatie weten dat je hem of haar waardeert en stuur tegelijkertijd een reminder van jouw bedrijf. Je vindt altijd het passende cadeau voor die ene klant.

Uit de krant