Afbeelding

Verschil tussen loodgieter en lekdetectiespecialist

Advertorial

Heb je te maken met een lekkage? Zorg er dan voor dat dit probleem zo snel mogelijk verholpen wordt. Een lekkage kan namelijk veel schade aanrichten. Sommige mensen proberen een lek zelf te verhelpen. Dit is niet aan te raden. Waarom niet? Omdat de kans groot is dat je het probleem niet goed verhelpt. Hierdoor keert een lekkage mogelijk snel weer terug. Schakel daarom een specialist in. Veel mensen weten alleen niet of zij hiervoor een loodgieter of lekdetectiespecialist inschakelen. Wij vertellen je hier wat het verschil is tussen deze professionals.

Loodgieter verhelpt een lekkage
De bron van een lekkage is soms makkelijk te achterhalen. Als het lek in een waterleiding zit, staat er mogelijk een plas water op de grond. Daarnaast kan er een vochtplek op de muur zitten. Weet je al waar het lek (ongeveer) zit? Schakel dan een loodgieter in. Deze specialist komt vrijwel direct naar jou toe om de lekkage te verhelpen. Eenmaal ter plaatse gaat hij direct aan de slag. Hierdoor slaagt hij er vaak in om het lek binnen de kortste keren te dichten.

Is er sprake van een lekkage, maar weet je niet precies waar het lek zit? Ook dan kan een loodgieter jou helpen. Als blijkt dat het lek in een leiding in de vloer of muur zit, moet hij mogelijk hak- en breekwerk verrichten. Een loodgieter kan het lek immers alleen dichten als hij weet waar de bron zich bevindt. Wanneer het lek lastig te lokaliseren is, moet er mogelijk een groot deel van de vloer of muur opengebroken worden. Gevolg hiervan is dat de kosten voor reparatie behoorlijk hoog uit kunnen vallen.

Wat doet een lekdetectiespecialist?
Nu je weet wat een loodgieter doet, is het tijd om te kijken naar de werkzaamheden van een lekdetectiespecialist. Zoals de naam al enigszins verklapt, houdt deze specialist zich bezig met het opsporen van lekkages. Hiervoor gebruikt hij speciale apparatuur, zoals een warmtebeelcamera. Met deze camera kijkt hij of er temperatuurverschil zit in het leidingwerk. Als dit het geval is, weet hij precies waar de bron van een lekkage zit. Hierdoor heeft hij de bron van een lekkage binnen de kortste keren boven water.

Doordat een lekdetectiespecialist de bron van een lek tot op de millimeter nauwkeurig opspoort, hoeft hij nauwelijks hak- en breekwerk te verrichten. De schade die je naderhand moet herstellen blijft hierdoor beperkt. Helaas houdt een lekdetectiespecialist zich voornamelijk bezig met een lekkage opsporen. Hierdoor kan hij jou niet altijd helpen bij het dichten van het lek, waardoor je mogelijk alsnog een loodgieter in moet schakelen. Een lekdetectiespecialist kan overigens niet alleen lekkages opsporen in waterleiding, maar ook in het dak.

Uit de krant