Afbeelding

Optimaal thuiswerken als ZZP’er in Diemen

Advertorial

Sinds het begin van de coronacrisis werkt iedereen zoveel mogelijk thuis. Als ondernemer in Diemen kun je het jezelf wel gemakkelijk maken, waar je eerder wellicht bij een klant op kantoor werkte. Hoe zorg je er als ZZP’er of ook als MKB’er voor dat je een optimale werksituatie voor thuis creëert?

Zakelijk internet afsluiten
Wanneer je vanuit huis werkt als ondernemer, dan kun je ook voor dit adres een zakelijk internetabonnement afsluiten. Hier wordt vaak niet aan gedacht, maar het biedt wel degelijk een aantal voordelen. Zo maak je (deels) btw-vrij gebruik van je internet en zijn de bundels bij zakelijke internetabonnement doorgaans verbeterd. Denk bijvoorbeeld aan een hogere internetsnelheid of gratis gebruik van een mesh-netwerk. Je hoeft bovendien voor zakelijk internet niet per se kiezen voor een andere provider wanneer je nu tevreden bent over je diensten. Zo bieden bijvoorbeeld T-Mobile, KPN en Ziggo zakelijk internet. Wie slim is neemt een internetabonnement bij dezelfde provider als je zakelijke telefoonabonnement, veel providers bieden namelijk combivoordeel.

Zorg voor een ergonomische werkplek
Een verkeerde werkhouding kan voor vervelende gezondheidsklachten zorgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hoofdpijn, rugklachten of een stijve nek. Zorg ervoor dat je voor jezelf een nette werkplek inricht die voldoet aan ergonomische principes. Enkele voorbeelden om hieraan te voldoen:

- Schaf een monitor aan wanneer je normaal gesproken werkt op een laptop en zorg ervoor dat de bovenkant van het scherm ongeveer op ooghoogte staat. Zo voorkom je rug- en nekklachten door naar beneden te moeten kijken. Bij voorkeur is het beeldscherm dus ook in hoogte verstelbaar.

- Zorg voor een bureaustoel die verstelbaar is. Zorg er onder andere voor dat je knieën in een hoek van 90 graden staan en dat je voeten recht op de grond staan. De meeste bureaustoelen hebben een bolling in de rugleuning. Deze dient op ongeveer dezelfde hoogte te zitten als de holling in je rug.

- Een in hoogte verstelbaar bureau voorkomt ook dat je te veel naar voren leunt, maar hoe weet je of een bureau de juist hoogte heeft? Zet eerst je bureaustoel goed en leg vervolgens je armen op het toetsenbord terwijl je een recht houding aanneemt. Wanneer je ellebogen nu in een hoek van 90 graden staan heeft je bureau de juist hoogte.

Goede boekhoudsoftware
Als ondernemer kom je er niet aan om je boekhouding bij te houden. Er zijn echter weinig ondernemers die daar echt om staan te springen. Een goede tip voor ondernemers is daarom om een intuïtief boekhoudprogramma te kiezen. Dit zorgt ervoor dat dat vervelende maandelijkse klusje een stuk gemakkelijker wordt. Het beheren van je contacten en natuurlijk het versturen van facturen wordt een eitje. Zo is je boekhouding goed geregeld en kun jij lekker het werk doen wat je leuk vindt. Een goede boekhoudtool hoeft daarnaast ook helemaal niet duur te zijn, leert een snelle boekhoudprogramma vergelijking. Het is echter wel altijd verstandig je boekhouding te laten controleren door een professionele boekhouder, om zeker te weten dat je het op de juiste manier aanpakt.

Uit de krant