In de Sint-Petrusschool waren ouders van vrijwel alle Diemense basisscholen aanwezig.
In de Sint-Petrusschool waren ouders van vrijwel alle Diemense basisscholen aanwezig. Foto: Ingrid Voet

Veel belangstelling middelbare school

Algemeen

DIEMEN - Ongeveer 50 ouders en leerkrachten van basisscholen in Diemen waren gisteravond afgekomen op een voorlichtingsbijeenkomst over de toekomstige middelbare school in Diemen, de Open Schoolgemeenschap Diemen (OSD).

De Diemense school moet een nevenvestiging worden van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) en staat open voor leerlingen van alle niveau's in het voortgezet onderwijs.

Verreweg de meeste ouders in de zaal hebben een kind dat nu in groep 7 zit. Logisch dat juist zij belangstelling hebben voor de nieuwe school; wethouder Jeroen Klaasse van onderwijs en directeur Saskia Grotenhuis van de OSB hopen dat de OSD in september 2019 open kan gaan. Precies op tijd dus, voor als hun kinderen naar de middelbare school gaan.

Helemaal zeker is het nog niet dat die datum gehaald wordt, maar dit is wel het streven. De gemeenteraad van Diemen moet onder andere nog akkoord gaan met het benodigde budget, maar stelde in februari dit jaar wel al een voorbereidingskrediet beschikbaar. Grotenhuis gaf aan dat die zekerheid voor de ouders van toekomstige leerlingen er wat haar betreft nog wel voor de herfstvakantie dit jaar komt.

De OSD moet een school van en voor Diemen worden, de ouders konden dan ook gisteren al meepraten over misschien wel de toekomstige school van hun kind.

Lees meer in het DiemerNieuws van 19 juli 2018.

Uit de krant