Afbeelding
Foto: Katarina Hartgers

Amerikaanse kreeften wandelen door Diemerbos

Natuur en Milieu

DIEMEN - Deze mooie foto van een bijzondere bewoner van het Diemerbos werd maandagochtend gemaakt door Katarina Hartgers. 

Het is de Amerikaanse rivierkreeft, die deze tijd vaker kiest voor een wandeling door het bos in plaats van de sloot. Ook bezoekers aan het festival Vunzige Deuntjes kwamen de exoot afgelopen weekend tegen op weg naar het festivalterrein. De één sprong geschrokken een stukje opzij, de ander nam de tijd om het diertje eens goed te bekijken.

De Amerikaanse rivierkreeft wordt de laatste weken veelvuldig gezien door bezoekers van het Diemerbos, blijkt uit reacties op de foto op de Facebookpagina van de Vrienden van het Diemerbos. "Wij kwamen ze 2 weken geleden ook tegen op het ruiterpad. Mijn paard stond er bijna op. Dat vonden ze niet zo grappig. Dreigen met hun scharen en zo. Was heel gaaf om te zien ", schrijft een ruiter.

De ontmoetingen met de mens lopen voor de rivierkreeften ook niet altijd goed af. "Lekker", reageren diverse mensen.  En:  "Tis de tijd ervoor en na regenval komen ze de slootjes uit, dus emmertje mee en koken maar." Dat was niet Katarina overigens, de kreeft op haar foto heeft zijn weg gewoon kunnen vervolgen.

Uit de krant