Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Vattenfall zwicht niet voor gemeenten en zet bouw biomassacentrale door

Natuur en Milieu

DIEMEN - Vattenfall wil de plannen om een biomassacentrale in Diemen te bouwen niet herzien. Dit blijkt uit een brief die Vattenfall aan de colleges van B en W van Diemen, Weesp en Gooise Meren heeft gestuurd.

De drie colleges hadden onlangs een gesprek met Vattenfall. Namens de gemeente Diemen waren burgemeester Erik Boog en wethouder Lex Scholten bij het gesprek met Vattenfall aanwezig. De drie gemeenten verzochten Vattenfall om af te zien van de bouw van een biomassacentrale in Diemen. 

De drie gemeenten hebben hun zorgen geuit over de luchtkwaliteit in de omgeving, over de duurzaamheid van het grootschalig toepassen van biomassa en de effecten van grootschalig houtverbruik en houtkap. "Wij hebben benadrukt dat er onvoldoende maatschappelijk en politiek draagvlak is voor de bouw van de biomassacentrale in Diemen. Aan het eind van het gesprek hebben wij dan ook aangegeven dat de gemeenten Diemen, Gooise Meren, Weesp en vele inwoners blijven pleiten voor een andere vorm van warmteopwekking dan biomassa", schrijft het college in een memo aan de gemeenteraad.

Vattenfall heeft de drie colleges van B en W duidelijk gemaakt de biomassacentrale in Diemen toch te gaan bouwen.

Het college van B en W hoopt dat de landelijke politiek de bouw van een biomassacentrale in Diemen alsnog tegen zal houden.

Lees meer in het DiemerNieuws van 19 december.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief