Afbeelding
Foto: Duurzaam Dorp Diemen

Kindermars voor schone lucht

Natuur en Milieu

DIEMEN - De plannen voor een biomassacentrale houden de gemoederen bezig. Donderdag praat de gemeenteraad erover, maar eerst lopen kinderen woensdag een Kindermars. 

De Nationale Kindermars voor schone lucht is voor iedereen: kinderen, ouders, vrienden en vriendinnen. Iedereen die wil lopen voor schone lucht en hiermee Nuon/Vattenfall wil oproepen om de bouw van de grootste biomassacentrale in Diemen te staken, melden de organisatoren van het Comité Schone Lucht.

Route
De Kindermars start woensdag om 14.00 uur in het Theo van Goghpark op IJburg. De deelnemers lopen dan naar de Nuon-centrale in Diemen. De organisatoren verwachten daar ongeveer een uur over te doen. Zij hopen dat iedereen die meeloopt een stekje meeneemt van een boom of struik. Die zullen bij de centrale worden aangeboden aan de directeur van Nuon/Vattenfall.

Initiatief
De kindermars komt voort uit een initiatief van een basisschoolleerling van twaalf uit IJburg, Cain, die een gesprek had met de directeur van Nuon/ Vattenfall. Daarin uitte Cain zijn zorgen en stelde de directeur vragen die hij heeft opgehaald tijdens zijn gang langs de scholen. Belangrijke vraag was hoe het kan dat Nuon/Vattenfall toch doorgaat met de bouw van de grootste biomassacentrale van Nederland terwijl het eigenlijk niet meer mag. Door de uitspraak van de Raad van State op 29 mei mogen bedrijven, PAS niet meer gebruiken als basis voor een vergunning, vinden tegenstanders van de centrale. Nuon/Vattenfall zet de plannen toch door en daarom besloot Cain, samen met het Comité Schone Lucht, de Nationale Kindermars te organiseren.

Organisatie
De kindermars is onderdeel van de Art Action: IMPLANTAIR – 1000 stekken voor schone lucht, georganiseerd door Comité Schone Lucht, Amsterdam en Duurzaam Dorp Diemen. Meer informatie over de Kindermars is te vinden op de facebookpagina Nationale Kindermars.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief