Wethouder Nuijens.
Wethouder Nuijens. Foto: Trudy Kroese

Diemen geeft bijen en vlinders de ruimte

Natuur en Milieu

DIEMEN - De gemeente gaat het maaien van grasvelden en bermen dit jaar anders aanpakken.

Wethouder Jorrit Nuijens: "Tot eind juni maaien we niet of beperkt. Hierdoor krijgen allerlei soorten bloemen, kruiden en planten de kans zich te ontwikkelen in het gras. Dat zorgt voor voedsel en beschutting voor bijen, vlinders en vogels."

Op plekken waar de (verkeers)veiligheid in het geding is of op speelplekken wordt wel gemaaid. Daarbij wordt kritisch gekeken of volstaan kan worden met het maaien van een deel van het terrein of alleen de randen.

Eind juni worden de grasvelden en bermen weer gemaaid. Dan zijn er genoeg vaste planten in bloei die voedsel en schuilgelegenheid kunnen bieden aan dieren en hebben de (planten)zaden zich kunnen verspreiden. Wanneer er helemaal niet meer gemaaid wordt, zou dit ten koste gaan van de biodiversiteit aangezien het gras alle andere beplanting zou overwoekeren.

Nuijens: "Op deze manier dragen we bij aan de biodiversiteit in Diemen: een variatie in planten- en diersoorten. Biodiversiteit is belangrijk omdat al die verschillende soorten zorgen voor een goede balans in de natuur."

Uit de krant