Foto: Trudy Kroese

Bomen geplant in Tiny Forest achter Rode Kruislaan

  Natuur en Milieu

DIEMEN - Kinderen van basisschool de Nieuwe Kring en kinderdagverblijf De Toversteen hebben vrijdagmiddag samen met wethouder Jorrit Nuijens en leden van IVN-werkgroep Diemen bomen geplant achter de Rode Kruislaan in een zogenaamd Tiny Forest.

Wethouder Nuijens: "Ik vind het mooi om te zien hoe een idee van het IVN binnen korte tijd heeft geleid tot deze actie waarbij we vandaag met elkaar staan te scheppen om een extra stukje groen in Diemen aan te leggen. Het bosje is een fijne plek voor de mensen en de kinderen uit de buurt; het levert ook een bijdrage aan waterberging bij buien en verkoeling bij hittestress. Zaken waar we door de klimaatverandering meer mee te maken gaan krijgen."

Vrijdag is een deel van het Tiny Forest geplant. De rest van de beplanting volgt in het najaar.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van ongeveer een tennisbaan. Het bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen.

Het is een bos van de buurt waar zowel scholen als buurtbewoners bij betrokken zijn. De naam Tiny Forest is vastgelegd door het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN). De IVN-werkgroep Diemen is mede-initiatiefnemer voor dit Tiny Forest.

Inwoners die actief willen worden in het Tiny Forest kunnen zich aanmelden bij ivndiemen@gmail.com.

Meer berichten