Voorbereiding van verplanting bomen Muiderstraatweg en Hartveldseweg in nacht van dinsdag op woensdag | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Voorbereiding van verplanting bomen Muiderstraatweg en Hartveldseweg in nacht van dinsdag op woensdag

  Natuur en Milieu

DIEMEN - De gemeente gaat de bomen die op de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg staan verplaatsen.

De voorbereidende werkzaamheden vinden plaats in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 oktober van 01.00 tot 05.00 uur. Er wordt gewerkt vanaf de Prins Bernhardlaan in de richting van de A10. 

AW Mense Groen gaat de kluiten van de te verplanten bomen lossteken en de bomen snoeien. Omdat sommige bomen in de bovenleiding van de tram groeien, kan het snoeien alleen 's nachts gebeuren als er geen trams rijden.

In de nieuwe inrichting van de Oost-West As kunnen de bomen niet blijven staan op de huidige plekken.
Bovendien bestaat de kans dat de bomen door de (graaf)werkzaamheden wortelschade oplopen. Omdat de gemeente het belangrijk vindt de bomen te behouden, worden die naar andere locaties in Diemen gebracht.

Het verplaatsen van de bomen vindt plaats op zaterdag 20 oktober van 01.00 tot 19.00 uur, maandag 22 oktober van 04.00 tot 21.00 uur en dinsdag 23 oktober van 04.00 tot 21.00 uur. De bomen worden dan één voor één overgebracht naar een nieuwe locatie of tijdelijk geplant in het bomendepot. Er rijden dan geen trams.

Uiteraard worden er na afloop van de werkzaamheden voor de Oost-West As veel bomen teruggeplaatst op de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg.

Kijk voor meer informatie op www.diemen.nl/oostwestas.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>