Schoolleider Martijn ten Broeke kreeg het Groene Lintje van Joke Schenk van GroenLinks Diemen.
Schoolleider Martijn ten Broeke kreeg het Groene Lintje van Joke Schenk van GroenLinks Diemen. (Foto: Trudy Kroese)

Groen Lintje voor De Nieuwe Kring

  Natuur en Milieu

DIEMEN - Basisschool De Nieuwe Kring heeft vrijdagmiddag een Groen Lintje gekregen van GroenLinks Diemen.

GroenLinks Diemen reikt, net zoals veel andere GroenLinks afdelingen, ieder jaar een Groen Lintje uit aan een persoon, groep of instelling die zich inspant voor milieu en duurzaamheid.

Extra veel
De keuze is dit jaar op De Nieuwe Kring gevallen. "Alle basisscholen bieden kinderen natuureducatie aan, maar De Nieuwe Kring doet, samen met de ouders, extra veel op dit gebied", aldus Joke Schenk, voorzitter van GroenLinks Diemen. "Er zijn bijvoorbeeld naschoolse workshops over natuur en milieu en er is een ecowerkgroep die zich o.a. bezighoudt met composteren en actie gevoerd heeft tegen de 'plastic soup'. Er is een moestuin en er zijn zonnepanelen. In de hal kunnen leerlingen aflezen hoeveel energie deze leveren. De school mag zich drager noemen van De Groene Vlag, het internationale keurmerk voor Ecoschools."

Moestuin
Joke Schenk speldde het Groene Lintje op bij schoolleider Martijn ten Broeke. Samen met een groep leerlingen toonde hij daarna de moestuin op het dak van de school aan de meegekomen leden van GroenLinks Diemen.

Andere Groene Lintjes
GroenLinks heeft eerder het Groene Lintje uitgereikt aan de IVN-werkgroep, biologische supermarkt Puur (die er niet meer is), de Werkgroep Spoorzicht, Duurzaam Dorp Diemen en verschillende gemeenteambtenaren.

Meer berichten