Vier koninklijke onderscheidingen in Diemen | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Els Nuisker-Tijhuis, Els Leijdekkers, Erik Boog, Bert van Heumen en Angelo Diop.
Els Nuisker-Tijhuis, Els Leijdekkers, Erik Boog, Bert van Heumen en Angelo Diop. (Foto: fotobureau Robert Joore)

Vier koninklijke onderscheidingen in Diemen

  Mensen

DIEMEN - Tijdens de traditionele lintjesregen op donderdag 26 april zijn vier koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van Diemen. Burgemeester Erik Boog speldde bij mevrouw Els Nuisker-Tijhuis, mevrouw Els Leijdekkers en de heer Bert van Heumen de versierselen op die horen bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Angelo Diop werd gedecoreerd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in de trouwzaal van het gemeentehuis.

Els Nuisker-Tijhuis

Mevrouw Els Nuisker-Tijhuis is sinds 1990 pastoraal ouderling van de Protestantse Gemeente Diemen. Als wijkouderling bezoekt ze leden die ziek zijn of anderszins ondersteuning van de kerk nodig hebben. In de periode 1992-1998 was ze oprichter en bestuurslid van de Stichting Diemenaren helpen Roemenië. Vanaf 1997 is ze medeoprichter en voorzitter van Wereldwinkel Het Elsengroen in Diemen. In de periode 2000-2008 was ze vrijwilliger bij De Bongerd in Diemen-Zuid, een tehuis voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier verzorgde ze de catechisatie aan bewoners. Mevrouw Nuisker-Tijhuis was in 2008 medeoprichter van Inspiratiecentrum El'sina. Ze organiseert en verzorgt cursussen, workshops, meetings en seminars in het kader van creativiteit, ontspanning en levensverrijking en is oprichter van diverse praatgroepen.

Bert van Heumen

De heer Bert van Heumen is sinds 1982 vrijwilliger bij Reis- en Ontspanningsvereniging Kindervreugd in Amsterdam. Ook is hij de oprichter van de showband 'Joint Adventure'. Hij is van jongs af aan actief vrijwilliger geweest in het buurt- en speeltuinwerk en erelid van het Amsterdams Speeltuinverbond. Thans is hij technisch medewerker bij Kindervreugd en organiseert maandelijks een bingoavond voor ongeveer 110 mensen. Sinds 20 jaar is hij ook vrijwilliger bij NIVON-camping De Gele Anemoon. Hij is voorzitter van de beheerscommissie en sinds vijf jaar penningmeester. Hij stuurt van april tot oktober een veertig koppig team aan dat de onderhoudswerkzaamheden verricht aan gebouwen en het terrein en ook in de wintermaanden lopen een aantal bestuurlijke werkzaamheden door.

Els Leijdekkers

Mevrouw Els Leijdekkers is sinds 1990 medeoprichter en vrijwilliger bij wereldwinkel Het Elsengroen in Diemen. Ze deed de in- en verkoop van artikelen en de administratie. Sinds 1992 verzorgt ze als vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente De Ontmoeting de maandelijkse open maaltijd, de bloemen in de kerk en de koffie/thee bij recepties en begrafenissen. Sinds 2002 is ze vrijwilliger bij de christelijke basisschool de Korenaar waar ze de bibliotheek beheert en kopieerwerk en licht administratieve taken verricht. Mevrouw Leijdekkers heeft in haar leven veel geestelijke en lichamelijke tegenslag gekend, maar weet altijd weer op te krabbelen en niets houdt haar tegen om zich al jarenlang in te zetten voor de medemens.

Angelo Diop

De heer Angelo Diop verdient sinds 2000 zijn sporen in de muziekwereld en is sinds 2006 presentator/programmamaker bij BNN-VARA. Hij is de vertegenwoordiger van de hiphopmuziek in Nederland geworden en een boegbeeld en coach voor veel jonge mensen, veelal mensen die het moeilijk hebben; op school, financieel of vanwege afkomst. Hij geeft deze jongeren een gezicht en komt op voor hun belangen. Als jongen van de straat is hij zelfstandig en zonder budget van BNN gestart met het maken van filmpjes en dat is uitgegroeid tot het programma 101Barz. Inmiddels is dit programma op het digitale themakanaal 101.tv hét hiphopplatform van Nederland en sinds de start van het YouTube kanaal 101Barz is het meer dan 200 miljoen keer bekeken. Alle bekende rappers van Nederland, zoals Typhoon, De Jeugd van Tegenwoordig, Ali B en Broederliefde zijn in zijn programma geweest. In 2016 kreeg hij tijdens het Noorderslag Festival in Groningen de Pop Media Prijs uitgereikt. Hij schreef samen met vriend en regisseur Dwight Burnet in opdracht van de gemeente Amsterdam het script voor een korte film over draaideurcriminelen in Amsterdam. Het doel van deze film: veelplegers na te laten denken over hun gedrag. De film is online te zien onder de naam 'Cirkels'.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>