Het Homomonument in Amsterdam.
Het Homomonument in Amsterdam. Foto: Karin Daan

Avond over Homomonument

Mensen

DIEMEN - De openbare bibliotheek Diemen en Pink Diemen houden vanavond twee bijeenkomsten die in het teken staan van de documentaire 'Monument van Trots'. De bijeenkomsten worden in de bibliotheek van Diemen en Theater de Omval gehouden. De aanvang van het programma is om 17.30 uur.

Levend monument

Al dertig jaar is het Homomonument in Amsterdam een 'levend monument'. Het is een dynamische plek van ontmoeting, herdenking, protest en festiviteiten voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, personen met een intersekse conditie (lhbti's) en voor hun familieleden, vrienden en supporters. Regisseur Sebastiaan Kes maakte daarover de documentaire 'Monument van Trots'.

Expositie

Op woensdag 17 januari organiseert Stichting Pink Diemen in samenwerking met de openbare bibliotheek Diemen een avond rondom deze documentaire. In de film toont Sebastiaan Kes de emancipatiestrijd van de Nederlandse LHBT-beweging in heden en verleden. 'Monument van Trots' geeft een beeld van de diversiteit van de hedendaagse LHBT-gemeenschap en benadrukt de relevantie van het Homomonument. Aan de documentaire is een speciale expositie gekoppeld. De expositie is tot en met 14 februari te zien in de openbare bibliotheek in Diemen.

Programma:

17.30 uur-18.00 uur: inloop in openbare bibliotheek Diemen. 18.00 uur-18.45 uur: opening tentoonstelling door Jeroen Klaasse, wethouder Kunst en Cultuur, aansluitend een rondleiding langs de tentoonstelling. 19.00 uur-20.15 uur: filmvertoning 'Monument van Trots' in Theater De Omval. 20.15 uur-20.30 uur: vragen stellen aan regisseur en hoofdrolspelers in Grand Café Blauw, aansluitend een borrel verzorgd door de openbare bibliotheek Diemen en Pink Diemen. De avond is vrij toegankelijk.

Uit de krant