De aankomst van de Sint in 2016.
De aankomst van de Sint in 2016. Foto: Trudy Kroese

Sinterklaas komt zaterdagochtend aan

Mensen

DIEMEN - De kinderen in Diemen kijken er al tijden naar uit, maar zaterdagochtend is het dan eindelijk zo ver: dan komen Sinterklaas en zijn pieten in Diemen aan.

Sinterklaas en zijn pieten arriveren op zaterdag 18 november rond 10.30 uur met de stoomboot bij de loswal in Diemen. De bejaarde kindervriend zal dan van boord stappen en de kinderen begroeten. De pieten zullen aan beide kanten van de Weespertrekvaart lekkernijen aan de kinderen uitdelen.

Brandweerwagen

Om 11.30 uur vertrekt de sint per brandweerwagen en gaat naar het Diemerplein, waar hij rond 11.45 uur welkom wordt geheten door maar liefst twee burgemeesters: de burgemeester van Diemen Erik Boog en de kinderburgemeester Marit Engelberts. Tussen 11.30 uur en 13.30 uur zijn er schminkpieten en een ballonnenpiet op het Diemerplein.

Winkelcentrum

Op het Diemerplein is er voor iedereen gratis koffie, thee en warme chocolademelk. Tussen 12.00 en 13.00 uur kunnen de kinderen met Sinterklaas op de foto. De foto's kunnen worden gedownload via de Facebookpagina van winkelcentrum Diemerplein. Van 13.00 uur tot ongeveer 13.30 uur maken de sint en zijn pieten nog een rondleiding door winkelcentrum Diemerplein.

Uit de krant