Jong en oud beleven veel plezier aan samen sjoelen.
Jong en oud beleven veel plezier aan samen sjoelen. Foto: Tinka Veninga

Kleuters en ouderen sjoelen samen

Mensen

DIEMEN Bewoners van Berkenstede en kleuters van basisschool de Ark hielden dinsdagmiddag een sjoelcompetitie.

De middag was onderdeel van lessen op school die in samenwerking met Serve the City Diemen (StC) en de Stichting Welzijn Diemen (SWD) worden gegeven. Die lessen zijn in het schooljaar 2014-2015 gestart om een continue leerlijn te ontwikkelen waarin alle leerlingen ervaren dat ze iets kunnen betekenen voor een ander of voor hun omgeving. "We hopen dat dit ze zal inspireren om deze ervaring in hun latere leven mee te nemen en toe te blijven passen", aldus Tinka Veninga van StC.

Thema ouderen

Bij de kleuters is het thema van de lessen 'Ouderen'. Na een paar introducerende lessen op school ging een van de kleuterklassen afgelopen dinsdag naar Berkenstede om met de ouderen een sjoelcompetitie te houden. Jong en oud beleefden veel plezier aan het sjoelen. Natuurlijk werden de punten wel bijgehouden in deze sjoelcompetitie. "En wat bleek… iedereen was deze middag een winnaar."

"De kleuters ontvingen een medaille en deelden aan de ouderen een zelfgemaakte kaart uit als aandenken", vertelt Tinka. De belangstelling onder de ouderen was zo groot dat de 20 meegebrachte kaarten niet genoeg waren. Serve the City Diemen zorgt nog voor een nabezorging.

Ook de andere kleuterklassen van basisschool de Ark komen in de loop van het schooljaar nog aan de beurt voor de sjoelcompetitie.

Uit de krant