Afbeelding

Zes Koninklijke Onderscheidingen in Diemen

Mensen

DIEMEN - in Diemen zijn woensdag zes Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan mensen die zich geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen of anderen hebben gestimuleerd. Dit gebeurde tijdens de traditionele lintjesregen op woensdag 26 april. Burgemeester Erik Boog speldde bij mevrouw P.J.P. van Hees-Goedhart, mevrouw Helena Maria Tichelaar-Vuijstman, mevrouw B.A.P. van Amesfoort-Koning, de heer R. Pach en de heer F.C.M. Mollee de versierselen op die horen bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer dr. mr. C. Das werd gedecoreerd als Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Helena Maria (Lenie) Tichelaar-Vuijstman werkt sinds 2003 als politievrijwilliger bij de eenheid Amsterdam, team Diemen Ouder-Amstel. Ze is voor veel collega's een waardevolle administratieve ondersteuning en onder meer actief met taken op het gebied van voorlichting en preventie. Zo is zij de vaste kracht als het gaat om veiligheid van senioren en maakt ze scholieren bekend met de gevaren van de dodehoekspiegel. Door de intensiteit en duur van haar vrijwillige inzet voor collega's en burgers is mevrouw Tichelaar-Vuijstman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw B.A.P (Bianca) van Amesfoort-Koning zet zich al meer dan 36 jaar wekelijks op vrijwillige basis in voor Zwemvereniging De Meeuwen. Ze geeft training aan kinderen die wedstrijdzwemmen en was jarenlang ploegleider en lid van de wedstrijd zwemcommissie. Ook is ze actief als jurylid. Hiermee is zij één van de drijvende krachten van de zwemvereniging. Voor haar jarenlange bijdrage aan De Meeuwen en de passie en betrokkenheid om kinderen enthousiast te maken voor de zwemsport is mevrouw van Amesfoort-Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw P.J.P. (Pauline) van Hees-Goedhart heeft na de geboorte van een zwaar geestelijk en lichamelijk gehandicapte zoon in juni 1987 haar praktijk als mondhygiëniste moeten beëindigen. Sinds die tijd stort zij zich dag en nacht op de verzorging en begeleiding van haar zoon om hem een zo menswaardig mogelijk bestaan te geven. Voor deze enorme intensieve inzet is mevrouw van Hees-Goedhart benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer mr. dr. C. (Kees) Das heeft door vele en veelzijdige werkzaamheden en zijn analytische benadering van het vakgebied een grote stimulans gegeven aan de ontwikkeling van de Forensische Geneeskunde in Nederland. Vooral door zijn invloedrijke bijdragen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, het opleiden van forensisch artsen, de samenwerking met ketenpartners zoals politie en Openbaar Ministerie is het vak sterk ontwikkeld en geprofessionaliseerd. Voor deze verdiensten ten gunste van de samenleving is de heer Das benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer F.C.M. (Frans) Mollee is is meer dan 40 jaar werkzaam geweest in het speciaal onderwijs voor kinderen met een communicatieve dan wel auditieve beperking. Naast dat werk is hij 25 jaar vrijwillig (hoofd)redacteur geweest van het sector tijdschrift 'Van Horen Zeggen'. Deze uitgave wordt verspreid onder zorg- en onderwijsinstellingen en draagt bij aan nieuwsgaring en de verspreiding van nieuwe toegepaste wetenschappelijke inzichten in de auditieve sector. De heer Mollee is vrijwillig voorzitter van het Frans Liszt Kamerkoor in Amsterdam en geeft hij Nederlandse les aan nieuwkomers en anderstaligen. Voor al deze verdiensten activiteiten is de heer Mollee benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer R. (Robert) Pach heeft een grote verscheidenheid aan vrijwillige activiteiten op zijn naam. Hij floot 26 jaar lang zaalvoetbalwedstrijden en is sinds 1985 een bevlogen medeorganisator van het Jom Ha Voetbal. Het Jom Ha is een jaarlijks internationaal voetbaltoernooi voor de joodse gemeenschap in Nederland. Ook is de heer Pach zich sinds 2000 voorzitter van de Ronnie Tober Foundation. Deze foundation organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking uitjes en culturele activiteiten. Voor al deze maatschappelijke verdiensten is de heer Pach benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief