Afbeelding
Foto: Koninklijke Saan

Piet Saan (95) overleden

Mensen

DIEMEN - Op 4 februari 2023 is Piet Saan, oud-directeur van Koninklijke Saan, na een kort ziekbed overleden. Hij werd 95 jaar. 

Piet Saan werd op 5 juli 1927 geboren in Diemen. Hij was de oudste kleinzoon van de oprichter van het Saan familiebedrijf. Hij groeide letterlijk op in het familiebedrijf, samen met zijn broer Cor en zijn zus Miep. 

In 1972 nam hij samen met Cor het roer over van hun vader Piet. De broers namen ieder een eigen aandachtsgebied voor hun rekening: Piet Saan was vooral verantwoordelijk voor de inkoop en operatie en Cor Saan voor de verkoop. Er werd onder hun bewind flink geïnvesteerd en gemoderniseerd en deze derde generatie zorgde samen met hun medewerkers voor een enorme groei van het bedrijf. Zij legden de basis voor het huidige Saan met verschillende activiteiten en specialismen. 

Toch bleef de sfeer altijd familiair, er werd goed voor de medewerkers gezorgd. Ook hun kinderen vonden hun plek binnen het Saan-bedrijf. Nu nog spreken medewerkers over “Ome Piet” en “Ome Cor” als het over Piet Saan en zijn broer gaat. Op 1 januari 1991 nam de vierde generatie het stokje over en werd Joop Saan, de jongste zoon van Piet, algemeen directeur. 

Hoewel hij op een dinsdag geboren is vond Piet Saan zichzelf altijd een zondagskind. Hij zag zichzelf als een gezegend mens met een goede gezondheid, een rijk leven en zijn geliefde vrouw Willy aan zijn zijde. Hij was trots op zijn zoons Piet en Joop en zijn kleinkinderen en achterkleinkinderen. Hij bleef heel lang nog op allerlei gebieden actief en was ook na zijn afscheid zeer nauw betrokken bij alles wat er binnen Koninklijke Saan speelde. 

Piet Saan had een ijzersterk geheugen en kon prachtige verhalen vertellen over de geschiedenis van Saan. Hij was bijzonder blij en trots dat hij afgelopen jaar nog het 125-jarige jubileum, de opening van het nieuwe pand in Diemen en de bestendiging van het predicaat Koninklijk kon meemaken.

Eind 2022 werd hij ziek, waarvan hij helaas niet meer herstelde. Piet Saan is thuis, omringd door zijn vrouw en kinderen, overleden.

Uit de krant