Afbeelding
Foto: Bob Awick

Weerman Pieter de Blois overleden

Mensen

DIEMEN - Weerman Pieter de Blois is woensdagavond na een kort ziekbed overleden. Hij is slechts 68 jaar geworden. Pieter de Blois schreef sinds 2008 lokale weerberichten voor het DiemerNieuws. 

Pieter de Blois verzorgde al sinds 1985 lokale weerberichten voor de inwoners van Weesp. Hij was elke werkdag te horen op het inmiddels gestopte Radio Weesp en daar kwamen later geschreven voorspellingen bij voor de kranten van Enter Media, waaronder sinds 2008 het DiemerNieuws. Voor Radio Weesp maakte hij samen met anderen ook eens per kwartaal een seizoenenspecial met gedichten en muziek.

Pieter is geboren in Vlaardingen, studeerde in Amsterdam en ging in 1982 wonen in het Gein in Amsterdam-Zuidoost waar hij op het balkon zijn eerste weerhut inrichtte. Sinds 2002 woonde hij op IJburg, waar hij ook voor IJburgTV het weer verzorgde. Pieter pakte het maken van weerberichten heel serieus en professioneel aan (hij zat er zelden naast), maar heeft er nooit zijn beroep van gemaakt. Tot zijn pensionering in 2018 was hij voor een deel in de week docent aardrijkskunde in Amsterdam en Leiden en voor het andere deel was hij jurist bij de gemeente Amsterdam. 

De medewerkers van Enter Media / DiemerNieuws kijken terug op een ontzettend fijne samenwerking met Pieter de Blois. Wij gaan onze 'wandelende weerencyclopedie' missen. Wij wensen zijn vriendin en zijn andere dierbaren veel sterkte toe.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief