Uitreiking van de vrijwilligersonderscheidingen in 2018.
Uitreiking van de vrijwilligersonderscheidingen in 2018. Foto: Trudy Kroese

Kandidaten gezocht voor Vrijwilligersonderscheiding 2019

Mensen

DIEMEN - De gemeenteraad zoekt kandidaten voor de Vrijwilligersonderscheiding 2019.

De gemeenteraad reikt elk jaar onderscheidingen uit aan vrijwilligers in Diemen. Dit gebeurt altijd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. De vrijwilligersonderscheidingen worden dit jaar op 29 november uitgereikt.

De gemeenteraad verzoekt inwoners van Diemen om kandidaten voor de vrijwilligersonderscheiding aan te melden. Het gaat om vrijwilligers die bijvoorbeeld actief zijn bij een sportvereniging, een culturele vereniging of een buurtvereniging. Maar het kan ook gaan om mensen die al jarenlang zorg verlenen aan familieleden, buren of kennissen.

Ook jongeren die misschien nog niet zo héél lang vrijwilliger zijn, kunnen in aanmerking komen voor de vrijwilligersonderscheiding.

Kandidaten kunnen tot 20 oktober worden aangemeld bij de gemeenteraad. Via de website www.diemen.nl (bij 'bestuur gemeenteraad') kunnen mensen via een digitaal formulier een kandidaat opgeven. Het is ook mogelijk om een formulier bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis af te halen.

Een werkgroep uit de gemeenteraad bestaande uit Brigitte Wielage (VVD), Janneke de Graaff-Nijssen (CDA), Yeliz Yildiz-Kaya (GroenLinks) en Sofie Kuilman (PvdA) vormt dit jaar de jury en zal zich buigen over de aanmeldingen.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief